пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Серіал "Академія "Амбрелла""

   
Вікове обмеження: 16+ для більш зрілих і розуміючих
Рік: 2019
Країна: США
Жанр: пригоди, фантастика

Американський телевізійний серіал, розроблений Стівом Блекманом ( «Фарго») по серії коміксів «Академія« Амбрелла », створеної екс-вокалістом рок-групи My Chemical Romance Джерардом Уейем і Габріелем Ба. Сценаристом серіалу став Джеремі Слейтер ( «Той, що виганяє диявола»).
Це вже не перша кіноісторія в супергеройському жанрі, що випускається Netflix. Комікси «Академія« Амбрелла »привернули увагу студії своїм чорним гумором, особливою атмосферою і унікальними героями. Головні ролі виконають Еллен Пейдж ( «Люди Ікс: Остання битва», «Джуно»), Роберт Шиен ( «Покидьки»), Девід Кастанеда ( «Незаймана», «Вбивця 2. Проти всіх»), Том Хоппер ( «Чорні вітрила» ), Мері Джей Блайдж ( «Красені») та інші.

Про сюжет:
Дія серіалу розгортається в якійсь альтернативі всесвіту. В середині 20-го століття трапляється неймовірна подія. Сорок три жінки одночасно народили не зовсім звичайних немовлят. Кожен з них наділений суперздібностями.

Прибулець, що ховається під ім'ям сера Реджинальда Харггрівса (Колм Фіоре), рятує сімох унікальних дітей і створює Академію «Амбрелла». Їх таланти дозволяють їм захищати Землю. Минають роки, Академія розпадається, Харггрівс вмирає, а її члени вважають за краще зайвий раз не зустрічатися. Однак їм доводиться ще раз зібратися на похоронах свого наставника. Космобой (Том Хоппер), Слух (Еммі Ревер-Лемпман), Кракена (Девід Кастанеда), Сеанс (Роберт Шіен), хлопчик на прізвисько Номер П'ять (Ейдан Галлахер) і Біла Скрипка (Еллен Пейдж) приймають рішення знову об'єднатися заради захисту людства і розслідування смерті наставника, виступивши проти одного з колишніх соратників по Академії.

Космобой (Лютер Харгрівз) є лідером команди, він неймовірно сильний і витривалий; після закінчення Академії деякий час жив на Місяці. Кракена (Дієго Харгрівз) - самий безрозсудний і непокірний член команди, він вміє затримувати дихання на невизначений час і майстерно метає ножі; змагається з Лютером за лідерство. Дівчина на ім'я Слух (Еллісон Харгрівз) вміє змінювати реальність за допомогою брехні, їй достатньої всього лише вимовити фразу «ходить слух, що ...», щоб виконати це.

Примхливий і похмурий Сеанс (Клаус Харгрівз) має здібності до левітації, телекінезу та спілкуванню з мертвими, але щоб ними скористатися він повинен зняти взуття. Супергерой Номер П'ять в дитинстві вмів переміщатися в майбутнє, але не знав, як повернутися назад, тому він провів в майбутньому 50 років; його тіло застряє в 10-річному віці, коли його братам і сестрам вже 30. Біла Скрипка (Ваня Харгрівз) спочатку не проявляє ніяких здібностей, крім свого захоплення музикою. Пізніше виявляється, що вона здатна вивільняти руйнівні хвилі сили, використовуючи скрипку.

Акцент в серіалі, на відміну від більшості інших картин про супергероїв, зроблений не на суперздатностях і запобіганню кінця світу, а на взаєминах між сиротами, постраждалими від дій свого наставника.

4 коментарі: